неділя, 30 березня 2008 15:15

Оксфорд і Кембрідж провели знамениту регату на Темзі

Переможцем 154-ої човнової регати на Темзі між командами двох старих університетів Великобританії - Оксфорда і Кембріджа - став Оксфордський університет.

Таким чином, Оксфорд відігрався за торішній програш, не дивлячись на погану погоду і те, що право вибирати зручну щодо напряму вітру сторону дісталося Кембріджу як переможцеві минулої гонки.

Досить сильний дощ і не менш сильний вітер не зупинили також численних уболівальників, що буквально окупували береги Темзи. Гонка почалася рівно в 17:15 за Грінвічем. Її дистанція складає 4,5 милі (близько 6,7 кілометра).

Цього року склад команд був переважно чоловічим. У човні Кембріджа була лише одна дівчина - аспірантка Ребека Доубіггин, уродженка цього міста, виконуюча роль рульового. Команда Оксфорда була стовідсотково чоловічою.

Ідея гонки між університетами-суперниками належала двом друзям - кембріджському студентові Чарльзу Мерівейлу і оксфордцюЧарльзу Вордсворту, племінникові знаменитого поета Уїльяма Вордсворта. Перше змагання між Оксфордом і Кембріджем відбулося 10 червня 1829 року. Тоді переміг Оксфорд, проте в даний час веде Кембрідж. Він взяв 80 перемог, тоді як Оксфорд - 74 (з урахуванням сьогоднішньої).

Регата на Темзі входить до числа п"яти найпопулярніших змагань Великобританії. Крім того, вона відкриває так званий "світський сезон" Лондона, в який входять, зокрема, тенісний турнір Уїмблдону, виставка квітів в Челсі і скачки в Аскоті. Також день регати вважається першим днем продажу британського традиційного літнього коктейля - піммза, повідомляє РІА "Новини".

Зараз ви читаєте новину «Оксфорд і Кембрідж провели знамениту регату на Темзі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі