вівторок, 20 грудня 2016 16:00

"Місцевих кликали на Майдан і на війну, але вони завжди казали "мы работаем" - доброволець

Автор: Ельдар Сарахман
  командир опорного пункту поліції м. Красногорівка Валерій "Ярмол"
командир опорного пункту поліції м. Красногорівка Валерій "Ярмол"

10 тис. жителів виїхали з міста Красногорівка, що за 5 км від Донецька. Населений пункт розташований на лінії розмежування між українськими військами і так званою ДНР.

Щоночі над містом літають снаряди, оскільки найближчі позиції противника за 1,5 км у селищі Старомихайлівка. Час від часу під обстріл потрапляють будинки мирних жителів, розповідає Gazeta.ua начальник опорного пункту поліції міста Валерій з позивним "Ярмол".

Показує пам'ятну табличку керівникові ОУН Василю Булавському, який 1943 року загинув у місті. Її встановили кілька місяців тому на військово-цивільній адміністрації в центрі міста.

Через обстріли та виїзд місцевих жителів довелось закрити три з п'ятьох шкіл. Не працює ринок, бо його розбомбили 2014-го. Єдина влада - це поліцейські та кілька працівників військово-цивільної адміністрації.

Під час розмови проходить місцева жителька з велосипедом. Каже, що отримала пакет з гуманітарною допомогою від гуманітарного штабу Ріната Ахметова.

"Скільки ми в місцевих не питаємо, чому ви не робите майдан, як робили у Києві, кажуть: "ми працювали". А тепер чому не робите проти Порошенка і проти депутатів чи цього всього? А вони знову відповідають - "ми працюємо". Ви і в 2014-му працювали і з вашої мовчазної згоди все закрутилось. І зараз ви бігаєте за гуманітаркою Ахметова", - розповідає доброволець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики обстріляли дитячий садок

Цивільний постраждав під час вибуху у Мар'їнці 18 грудня 2016 року. Про це повідомили в управлінні Нацполіції у Донецькій області.
Зараз ви читаєте новину «"Місцевих кликали на Майдан і на війну, але вони завжди казали "мы работаем" - доброволець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі