понеділок, 29 вересня 2014 17:23

Міноборони визнало, що для бійців АТО держбанки не надто зручні - ЗМІ

Міноборони визнало, що для бійців АТО держбанки не надто зручні - ЗМІ

Міністерство оборони України офіційно визнало, що виконання рішення керівництва відомства про переведення всіх військових частин Збройних сил в державні банки, може привести до перебоїв з виплатою грошового забезпечення в зоні АТО. Про це повідомили в департаменту фінансів Міноборони, пише Кореспондент . "Для переоформлення всіх військових потрібно багато часу, - зазначили у військовому відомстві. - Після цього бійці зможуть отримувати зарплату або за допомогою карти держбанку, або готівкою."

На думку бійців АТО, при ухваленні рішення про виплату зарплати, командування повинно враховувати зручне розміщення відділень і банкоматів фінустанов, а також вартість банківських послуг. "Військові повинні отримувати зарплати в тих банках, які надають кращі умови, - зазначив зам командира зенітно-артилерійського взводу батальйону охорони ВСУ Ілля Кротенко. - Я за принцип вільної конкуренції".

Нагадаємо, 23 вересня міністр оборони України Валерій Гелетей підписав розпорядження про обов'язковий переклад всіх військових частин в зоні АТО на виплату зарплати в державних "Укргазбанку", "Ощадбанку" і "Укрексімбанку". Причиною поспішного переведення військових в держбанки, за даними Департаменту фінансів Міноборони, стали повідомлення про те, що три військові частини української армії, розташовані в Мукачевому і Білої Церкви користувалися зарплатними картами дочірнього російського "Альфа Банку". Представники самого "Альфа Банку" не підтвердили достовірність такої інформації.

Зараз ви читаєте новину «Міноборони визнало, що для бійців АТО держбанки не надто зручні - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі