вівторок, 26 грудня 2023 15:48

Міністр оборони Великої Британії сказав, скільки відсотків Чорноморського флоту РФ знищили українці

Міністр оборони Великої Британії сказав, скільки відсотків Чорноморського флоту РФ знищили українці
20% Чорноморського флоту Росії знищили ЗСУ за останні чотири місяці. Фото: РосЗМІ

20% Чорноморського флоту Росії знищили українські війська за останні чотири місяці.

Міністр оборони Великої Британії Грант Шеппс написав про це у Twitter.

Він сказав, що знищення великого десантного корабля Чорноморського флоту РФ "Новочеркаськ" демонструє, що помиляються ті, хто вважає, що війна в Україні зайшла в глухий кут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали момент вибуху корабля "Новочеркаськ" та що від нього залишилось

"Вони не помітили, що за останні чотири місяці було знищено 20 відсотків Чорноморського флоту Росії. Панування Росії в Чорному морі зараз під загрозою, і нова коаліція морських сил на чолі з Великою Британією та Норвегією допомагає забезпечити перемогу України на морі", - наголосив Шеппс.

У ніч проти 26 грудня близько 3:00 у районі Феодосії в окупованому Криму пролунали вибухи.

Українські захисники підірвали російський великий десантний корабель "Новочеркаськ" з іранськими боєприпасами, підтвердив у вівторок вранці командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук. В порту виникла пожежа.

ВДК "Новочеркаськ" - це корабель проєкту 775, який будувала для СРСР соціалістична Польща з 1975 по 1991 рік із урахуванням можливості проведення операцій в океані. Такий же точно український корабель "Костянтин Ольшанський" російські війська захопили в Криму в 2014 році. Перша спроба атакувати ВДК "Новочеркаськ" була 24 березня 2022 року в порту тимчасово окупованого Бердянська.

Зараз ви читаєте новину «Міністр оборони Великої Британії сказав, скільки відсотків Чорноморського флоту РФ знищили українці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі