субота, 28 липня 2007 10:56

Міністерство оборони - Україна відповість Росії "адекватно"

У разi виходу Російської Федерації з Договору про звичайні збройні сили в Європі" Україна вживатиме адекватних заходiв з урахуванням інтересів національної та регіональної безпеки. Про це заявив виконуючий обов"язки міністра оборони України Леонід Поляков під час брифінгу для журналістів, який відбувся сьогодні у клубі Кабінету Міністрів України.

Як повідомили в Управлінні прес-служби Міністерства оборони України, на думку в.о. міністра, в сучасному свiтi багато речей проводиться iзольовано, деякi країни намагаються вирiшити свої питання безпеки, не враховуючи безпеку iнших країн. Поляков наголошує, що "для нас це неможливо".

"Крапку у цьому питанні ще не поставлено. З урахуванням того, що буде далi, Україна адекватно реагуватиме у вiдповiдностi з чинним законодавством, баченням Президента України як Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України, i тими рiшеннями, якi ухвалюватимуться в Радi національної безпеки та оборони України", - наголосив Поляков.

Виконуючий обов"язки міністра оборони вважає, що у разi виходу Росiї з ДЗЗСЄ Україна розглядатиме не тiльки свої дiї в односторонньому порядку, але й комплекс багатосторонніх дiй з урахуванням iнтересiв Росiї, європейських країн, а також таких важливих стратегiчних партнерiв, як США i Канада.

"Це буде комплекс дипломатичних i вiйськово-полiтичних заходiв, але потрiбне буде рiшення РНБО, - додав він, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Міністерство оборони - Україна відповість Росії "адекватно"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі