понеділок, 22 квітня 2013 17:29

"Міліція перевищила повноваження під час обшуку пологового будинку Сімферополя " - адвокат

"Міліція перевищила повноваження під час обшуку пологового будинку Сімферополя " - адвокат
Фото: gazeta.ua

Ситуація у другому пологовому будинку Сімферополя спровокувала скандал в Криму. Як повідомила на прес-конференції адвокат лікарів Алла Кошенко, правоохоронці під час обшуку медичної установи перевищили власні повноваження. У першу чергу, оперуповноважені УБЕЗ не мали при собі доручення слідчого на проведення своїх дій, вказує адвокат.

"Вони мали на руках постанову суду. Але в ній були вказані документи, які міліція вилучила під час попереднього обшуку. Вважаю, що міліціонерам був потрібен тільки привід, щоб зайти у будівлю та знайти "щось" для розкрути кримінальної справи", – заявила пані Кошенко.

Крім того з представленням до суду звернувся керівник слідчого управління міліції Сімферополя, а обшук проводили оперуповноважені Головного управління МВС України в Криму, що теж не відповідає нормам КПК, каже адвокат. Як відомо 19 квітня міліціонери влаштували обшук у пологовому будинку №2 кримської столиці. Вони закрили у кабінеті на п'ятому поверсі в.о. головлікаря з лікувальної роботи Миколу Теленіка та заступника головного лікаря з економічних питань Ірину Наконечну. Медики виламали двері кабінету, але були затримані міліціонерами. За словами голови первинної профспілкової організації лікарні Маргарити Китіної, пані Наконечна щойно вийшла з лікарняного та перенесла мікроінсульт.

"Міліціонери не показали посвідчень. Закрили Ірину в кабінеті. Жінка перед цим важко хворіла. Та коли ми почули крики, відразу вирішили, що вона потребує медичної допомоги. Довелось терміново відкривати двері. Міліції ми не заважали", –– запевняє пані Китіна.

Вона разом с адвокатом не вважає дії медичного персоналу порушенням закону. За їх словами, в КПК нема норми, що обшук можна проводити тільки у закритому приміщенні.

"Постраждалі медики звернулись до прокуратури та Центрального райвідділу міліції. Їх заяви не прийняли, посилаючись на кінець робочого дня, але чомусь заяви нібито постраждалих міліціонерів внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань", –– повідомила Алла Кошенко.

Конфлікт навколо пологового будинку №2 вийшов у публічну площину наприкінці березня, коли співробітники МВС провели у ньому перший обшук. Заступник міського голови Сімферополя Ілля Глазков, який до цього керував пологовим будинком, заявив про "рейдерське захоплення роддому", та вказав, що до перевірок правоохоронців причетний головний лікар міського пологового будинку №1 Петро Баскаков. Останній відкидає усі обвинувачення, аргументуючи свою позицію тим, що реорганізація другого роддому проводиться за рішенням міськради.

Зараз ви читаєте новину «"Міліція перевищила повноваження під час обшуку пологового будинку Сімферополя " - адвокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі