середа, 19 серпня 2009 13:49

Міліціонери всю ніч катували затриманих, зачинивши відділок на замок

Міліціонери всю ніч катували затриманих, зачинивши відділок на замок

У Кам"янець-Подільському міському відділі міліції правоохоронці близько години катували затриманого молодого чоловіка. Щоб їх ніхто не турбував під час екзекуції, садисти в погонах просто закрили двері відділку на замок та виставили "часового".

У зв"язку з цими подіями міліціонери проводять перевірку, результати якої будуть передані до прокуратури. Якщо наведені факти підтвердяться, то правоохоронцям загрожує звільнення.

Жертвою міліцейського свавілля став 22-річний Олександр Жмурко, якого в буквальному сенсі катували близько години. За цей час затриманий кілька разів втрачав свідомість. Його обливали водою, приводили до тями, а потім знову били і душили поліетиленовим пакетом.

Олександр до останньої хвилини не вірив, що вийде з міліції живим

Постраждалий стверджує, що його допитував "з пристрастю" старший слідчий міськвідділу Віталій Козярук, який при цьому був п"яний. Олександр Жмурко до останньої хвилини не вірив, що вийде з міліції живим.

У той день постраждалий святкував день народження своєї дівчини. Спочатку молодь посиділа з батьками, а потім, вже в три години ночі, іменинниця разом з хлопцем і подругою поїхала "зустрічати схід сонця". Віз компанію знайомий таксист Андрій Ратушняк.

На природі до групи молоді підійшов чоловік, який став чіплятися до дівчат. Коли хлопці спробували заспокоїти старшого за віком чоловіка, він з кулаками накинувся на таксиста. Водій ледве встиг вихопити рацію і попросити допомоги у колег-таксистів. Тоді незнайомець теж "запросив підкріплення", викликавши міліцію.

За словами Андрія Ратушняка, як тільки приїхала міліція, нападник знову дав волю кулаками і з ще більшою пристрастю прийнявся його бити. Таксистам, які прибули на допомогу чоловік показав посвідчення співробітника міліції на ім"я старшого слідчого Віталія Козярука, і "порадив" більше не втручатися.

Після цього Андрія Ратушняка заштовхали в міліцейську патрульну машину. Слідом до відділку міліції поїхали всі учасники тих подій, разом з групою таксистів, які хотіли дати свої показання свідків.

Андрій Ратушняк говорить, що, коли його доставили в міськвідділ ВВС, то знов почали бити, не пояснюючи причин затримання. Причому більш за всіх старався нічний незнайомець, якому міліціонери, які знаходяться в кімнаті, зрідка говорили: "Віталік, досить, не бий його так сильно, ще покалічиш, а нам відповідай".

Незабаром в приміщення міськвідділу міліції запросили, нібито для уточнення деталей події, Олександра Жмурка. Вхідні двері за хлопцем відразу ж закрили на засув.

Як говорить Олександр, він пам"ятає те, що відбувалося з ним в міліції фрагментарно. Потерпілий чітко запам"ятав, що лежав на підлозі, а його піднімали за комір сорочки. При цьому обличчя затриманого буквально приклеїлося до підлоги в результаті кровотечі.

Коли ж скривавлену фізіономію чоловіка все ж таки відклеїли від підлоги, кров не просто заструмувала, а полилася, пояснив потерпілий.

Як били його друга через вікно добре бачив Андрій Ратушняк. Він розповів, що за Олександра взялися після того, як вирішили дати спокій йому самому. І якщо таксиста міліціонери не били у відкриті частини тіла, то Жмурка нетверезий слідчий бив прямо по обличчю. Після серії ударів Олександр знепритомнів, а коли через 5-6 хвилин хлопець прокинувся - все повторилося знову.

Люди, які зібралися під вікнами відділку, хотіли увійти до приміщення і припинити знущання. Але правоохоронці дверей відвідувачам не відкривали.

Свідок події таксист Іван Ващук говорить:

"Це було просто дико. Люди хотіли звернутися за допомогою в місце, де вона їм повинна бути гарантована насамперед". Проте двері в міліцію були закриті, а "міліцію від людей охороняв вартовий з автоматом".

Вранці, коли на службі з"явилося міліційне начальство, затриманих хлопців випустили. Їх відразу ж госпіталізували в місцеву лікарню з серйозними діагнозами. Лікарі констатували черепно-мозкову травму, струс головного мозку, а також удари різних частин тіла.

Того ж дня в лікарню "захворів" і слідчий. Яка хвороба у міліціонера - лікарі журналістам сказати не захотіли. Коли знімальна група прийшла в лікарню, Віталій Козярук спочатку погодився на інтерв"ю, але попросив час, щоб привести себе в порядок. Проте пізніше від спілкування з представником ЗМІ він відмовився.

Керівництво Каменець-Подольскої міліції від коментарів також відмовилося.

За матеріалом Kriminal.TV

Зараз ви читаєте новину «Міліціонери всю ніч катували затриманих, зачинивши відділок на замок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі