вівторок, 22 жовтня 2019 10:03

Метеорологи пояснили, що відбувається з повітрям над Україною

Метеорологи пояснили, що відбувається з повітрям над Україною
Показники скупчення оксиду вуглецю були в межах гранично допустимої концентрації. Фото:www.rbc.ua

Метеорологи не підтвердили високий рівень забруднення повітря оксидом вуглецю в Україні.

Концентрації оксиду вуглецю в останні дні залишалися в своїх звичних параметрах, повідомили в Центральній геофізичній обсерваторії імені Бориса Срезневського.

У Києві показники скупчення оксиду вуглецю були в межах гранично допустимої концентрації - 0,4-1,0 ГДК, у Вінниці - 0,3-0,4 ГДК, у Харкові - 0,3-0 , 8 ГДК, у Кропивницькому - 0,6 ГДК.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У 500 разів понад норму: СБУ ліквідувала загрозу радіоактивного забруднення

"Взагалі, за останні дні концентрації оксиду вуглецю, які характеризувалися як високі, на мережі моніторингу гідрометслужби не зареєстровані", - підкреслили метеорологи.

В обсерваторії кажуть, що тумани і приземні інверсії, коли утворюються, то затримують шар повітря. Вони справді можуть сприяти накопиченню забруднюючих речовин. Але, за даними спостережень на мережі моніторингу гідрометслужби, в останні дні високих рівнів забруднення оксидом вуглецю не зафіксували.

Україну зранку 21 жовтня накрило хмарою чадного газу. Рівень забруднення найвищий в Європі, на рівні з промислово забрудненими районами Китаю. Карта поширення чадних газів не збігається з картою поширення туману, який сам по собі не становить небезпеки отруєння.

Зараз ви читаєте новину «Метеорологи пояснили, що відбувається з повітрям над Україною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі