понеділок, 11 травня 2009 12:49

Меркель і Саркозі виступили проти розширення Євросоюзу

Меркель і Саркозі виступили проти розширення Євросоюзу

Канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Ніколя Саркозі виступили в Берліні проти нескінченного розширення Євросоюзу і, зокрема, вступу до нього Туреччини.

"Наша загальна позиція така: Туреччина повинна отримати статус привілейованого партнера ЄС, але не увійти до нього", - заявила Меркель.

Канцлер ФРН зазначила, що немає ніякого сенсу в тому, що ЄС розширюється на все більше число країн, однак при цьому "не стає більш дієздатним".

Французький лідер підтримав її, сказавши, що членам Євросоюзу треба припинити давати Туреччині порожні обіцянки, натомість їм треба концентруватися на створенні загального економічного і культурного простору з цією країною.

Саркозі наголосив, що Європа без кордонів була б Європою без цінностей.

За матеріалом ВВС.


Нагадаємо, Туреччина почала переговори про вступ до ЄС 2005 року, не дивлячись на заперечення з боку Німеччини і Франції. Проте, жодна з цих країн не заблокувала початок переговорів.

Зараз ви читаєте новину «Меркель і Саркозі виступили проти розширення Євросоюзу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі