середа, 14 квітня 2010 12:10

Мер Тернополя заплатить безробітним за прибирання сміття

Мер Тернополя заплатить безробітним за прибирання сміття

Мер Тернополя Роман Заставний збирається із власної кишені платити безробітним за прибирання міста. Про це Gazeta.ua повідомили у прес-службі Тернопільської міської ради.

17 квітня заплановано провести загальноміську толоку з нагоди Дня довкілля. Цей захід, як і толока на території сміттєзвалища поблизу села Малашівці Зборівського району, відбуваються в рамках затвердженого двомісячника благоустрою.

"Я готовий платити сам, мені готові помагати однодумці і я закликаю це зробити усіх, хто дійсно вболіває за чистоту в місті", - пояснив Роман Заставний.

Він звернувся до рекламодавців підтримати його ініціативу.

"Хай усі, хто хоче витрачати кошти своїх спонсорів на фарбу при обмальовуванні доріг, на друк замовних матеріалів в газетах, платити за білборди чи уявним активістам на мітингах, створювати інші дорогі шоу, просто зробить так само".

За словами Романа Заставного, його ціна повного мішка зібраного сміття становитиме 5 гривень. Він порівнює, що при такій вартості, за один непроплачений замовний білборд можна зібрати понад 200 мішків сміття.

Міський голова дав доручення управлінню житлово-комунального господарства підготувати перелік територій та визначитися з об"ємом робіт на них. Також комунальники мають забезпечити бажаючих необхідним інвентарем.

Заявок від охочих на цю роботу у центрі зайнятості ще не фіксували.

"У нас на обліку є 2588 безробітних віком від 18 до 60 років. Це мешканці як обласного центру, так і тернопільського району. Проте скільки із них зголоситься на цю роботу сказати наразі важко", - сказала у коментарі Gazeta.ua Галина Яворська, заступник начальника Тернопільського міськрайонного центру зайнятості.

Понад 170 людей за скеруванням біржі праці уже беруть участь у громадських роботах. У тому числі, займаються і благоустроєм території.

"Їм виплачують мінімальну зарплату за відпрацьований час. Це 869 гривень. Кошти для цього надає як центр зайнятості, так і місцеві підприємці".

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Мер Тернополя заплатить безробітним за прибирання сміття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі