понеділок, 05 липня 2010 13:54

Мер Тернополя каже, що влада працює на шантажах і погрозах

Мер Тернополя каже, що влада працює на шантажах і погрозах

Чинний мер Тернополя Роман Заставний не планує балотуватися на посаду міського голови вдруге.

Про це він заявив після прийняття Верховною радою України закону про місцеві вибори. Згідно з цим законом кандидатом в міські голови не можна стати методом самовисування.

"Це погано, що такий закон прийняли. Значить не будемо висовуватися", - сказав він у коментарі Gazeta.ua.

Заставний уточнив, що наразі остаточного рішення не прийняв і до останнього дня подачі заяви на участь в виборчих перегонах буде вагатися, брати в них участь чи ні.

"Однак вже зараз схиляюся до думки, що нам з вами доведеться разом думати над тим, хто буде керувати містом в найближчі роки", - зазначив міський голова.

Голова Тернополя пояснив, що не зможе реалізувати своїх ідей та задумів при теперішній владі в країні.

"Наразі від нової влади я не побачив посилів, які б свідчили, що вона дбатиме про розвиток місцевих громад. Чути одні лише декларації. Дій нема - все так і залишається на словах. Натомість до життя повертаються ті інструменти керування, які були раніше - шантаж, погрози, компромати. Думаю за таких умов жодна людина не зможе реалізувати себе на посаді голови міста", - розповів мер.

Заставний не сказав за кого буде голосувати під час виборів мера. Пообіцяв, що підтримає того, кого вибере громада міста.

Нагадаємо, під час попередніх виборів міського голови Роман Заставний вперше став мером Тернополя, пішовши на цю посаду як самовисуванець. У той час він був членом партії "Наша Україна". Згодом голова міста здав свій партквиток. Нещодавно став членом організованої В"ячеславом Кириленком партії "За Україну". Згідно з новим законом про місцеві вибори, ця партія не може висувати претендента на мера, адже була зареєстрована менш ніж за рік до старту виборів.

Зараз ви читаєте новину «Мер Тернополя каже, що влада працює на шантажах і погрозах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі