вівторок, 23 червня 2020 19:57

Мер Чернівців звернувся до громади із тривожним закликом

Мер Чернівців звернувся до громади із тривожним закликом
Міський голова Чернівців Олексій Каспрук закликає готуватися до евакуації через повінь. Фото: uk.wikipedia.org

Щойно міський голова Чернівців Олексій Каспрук звернувся до громади із тривожним закликом.

Відповідне звернення мер опублікував в Facebook.

"Увага! Прошу максимальний репост! До 22.00 очікується підйом води у р. Прут орієнтовано до 6,5 метра. Це підтоплення частини Садгори, Ленківців, Калинівського ринку, Добробуту. Розпочинаємо подворовий обхід вулиць, які опинилися в зоні підтоплення, з метою повідомлення мешканців. Усі комунальні служби, рятувальники приведені у повну готовність. Адміністрації ринків працюють з підприємцями, яким необхідно евакуювати товар. Прошу чернівчан максимально згуртуватися, повідомити близьких, рідних, знайомих про небезпеку, сусідів - подбати про самотніх людей похилого віку, які проживають в зоні підтоплення. Звернення та заяви для надання допомоги приймає муніципальний контакт-центр: 0502221580" - зазначив голова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рятувальники оголосили штормове попередження в Україні

Наразі, у зону затоплення потрапляють два базари та низинна частина Садгірського району, села, розміщені впритул до Чернівців уздовж русла.

Будинки та городи й сільгоспплощі кількох сіл вже затоплені. Зокрема, у Маршинцях Новоселицького району вода затопила дороги. Якщо згори прийде нова хвиля, а про це вже попереджають, мешканцям там буде зовсім непереливки. Чим завинила Буковина у цей високосний рік, що її донищує епідемія, а тепер ще й шквальні зливи з паводками? Люди не можуть отримувати продукти, поштовики проявляють героїзм, доставляючи пенсії.

У селі Домішін Великоберезнянського р-ну Закарпаття вулиця перетворилася після зливи в річку.

Зараз ви читаєте новину «Мер Чернівців звернувся до громади із тривожним закликом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі