понеділок, 15 червня 2009 15:15

Медведєв всерйоз взявся за педофілів

Медведєв всерйоз взявся за педофілів
Президент Росії Дмитро Медведєв вніс до Державної Думи закон про жорсткішання кримінальної відповідальності за злочини сексуального характеру, здійснені щодо неповнолітніх.

Згідно з поправками, представленими Медведєвим, покарання повинне залежати від віку жертви: чим дитина молодша, тим більше термін тюремного ув"язнення. Максимальне покарання за зґвалтування дитини, яка не досягла 14 років, запропоновано збільшити з 15 до 20 років в"язниці.

Крім того, якщо потерпілий, незалежно від віку, загинув в результаті насильства, максимальне покарання складе також 20 років позбавлення волі. Мінімальний термін за насильницькі дії сексуального характеру щодо дитини, яка не досягла 14 років, президент запропонував збільшити з 8 до 12 років.

У березні 2009 року на нараді з боротьби зі злочинами проти неповнолітніх Медведєв вже говорив, що виступає за жорсткішання покарання особам, які скоїли такі злочини.

Раніше з подібними заявами неодноразово виступав глава СКП Олександр Бастрикін. Він також пропонував заборонити умовно-достроково звільняти осіб, які скоїли тяжкі злочини щодо дітей. У грудні 2008 року під час телепередачі "Розмова з Володимиром Путіним" ідею про необхідність посилити покарання за такі злочини висловив прем"єр-міністр РФ, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Медведєв всерйоз взявся за педофілів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі