субота, 01 серпня 2020 10:45

Медикам підвищують зарплату

Медикам підвищують зарплату
Міністр охорони здоров'я Максим Степанов анонсував підвищення зарплат лікарям. Фото medcv.gov.ua

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов анонсував підвищення зарплат лікарям.

"З 1 вересня буде піднята заробітна плата для всіх медичних працівників, в тому числі - працівників екстреної медичної допомоги", - заявив він в ефірі телеканалу "Україна 24" .

"В екстреній медичній допомозі працюють 40 тисяч людей і наше завдання зробити їхню роботу достатньо комфортною, щоб вони могли професійно надавати медичну допомогу. Перш за все - це підняття зарплати, яка в них є неприпустимо малою і не підвищувалась майже 30 років. З 1 липня їм піднято фінансування на 40%", - заявив Степанов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус у Києві: який із районів "лідирує"

Глава МОЗ додав, що в бюджеті 2021 року буде пропонувати суттєво підвищити заробітну плату працівникам екстреної медичної допомоги. Зокрема, за його словами, водій швидкої, який на сьогодні отримує зарплату 4,5-5 тис. грн, має отримувати 10-12 тис. грн.

Із 1 серпня, адаптивний карантин в Україні передбачає поділ усіх регіонів на чотири зони – "зелену", "жовту", "помаранчеву" та "червону", залежно від епідеміологічної ситуації в кожному окремо взятому. Обмеження діятимуть на всіх рівнях, включаючи "зелену" зону. Найбільш жорсткий карантин буде діяти - в "червоній". Перехід регіону з однієї до іншої зони можливий за умови, коли там 5 днів поспіль є зміни одного із визначених показників.

Зараз ви читаєте новину «Медикам підвищують зарплату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі