вівторок, 13 січня 2009 15:53

Медичні послуги у Києві стануть платними

На сайті Київської міськдержадміністрації (КМДА) обнародувано проект рішення про введення нових тарифів на медичні послуги.

Зокрема, в документі йдеться про тарифи на платні послуги, які надають Київський міський психоневрологічний диспансер N3, Центральна районна поліклініка Голосіївського району, Київська міська наркологічна клінічна лікарня "Соціотерапія", Київський міський центр судово-психіатричної експертизи, Київська міська студентська поліклініка, Київський міський консультаційно-діагностичний центр.

У проекті розпорядження також зазначається, що цей документ підготовлено з метою раціонального використання бюджетних коштів, поліпшення результатів фінансово-господарської діяльності. А отримані кошти мають створити умови для закладів охорони здоров"я для отримання і витрачання цих коштів на медикаменти, харчування, обладнання, реактиви, предмети медичного призначення.

"Встановлення тарифів на платні послуги лікувально-профілактичних державних і комунальних закладів охорони здоров"я для кожного лікувального закладу, виходячи з конкретних умов надання послуг, дозволить раціонально використати бюджетні кошти", - йдеться у документі.

Крім того, в проекті зазначається, що впровадження проекту розпорядження не вимагає капіталовкладень і виділення коштів з міського бюджету.

Нагадаємо, раніше перший заступник голови КМДА Ірена Кільчицька заявляла про те, що КМДА збирається підняти тарифи на медичні послуги в лікарнях столиці. "У рамках Києва в медичних установах ми робимо таку тарифікацію. Адже ті кияни, хто все одно платить гроші, ці гроші йдуть в кишеню медичних працівників", - відзначала вона.

За словами І. Кільчицької, для 600 тис. киян медичні послуги будуть безкоштовними. За медпослуги будуть платити передусім багаті люди і некияни, повідомляє ЛIГАБiзнесIнформ

Зараз ви читаєте новину «Медичні послуги у Києві стануть платними». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі