четвер, 11 серпня 2011 11:39

Машиністам метро дають відпустку після падіння пасажира на колії

 

У машиністи беруть тільки після служби в армії. Про це розказав машиніст Київського метрополітену Володимир Синяков. Він 17 років водить потяги по "синій" Куренівсько-Червоноармійській лінії.

"Це значить, що підійдеш по здоров'ю. На співбесіді з начальником депо перше питання шокувало: "Розкажи закон Ома". Виявляється, хотів знати, наскільки обізнаний в електротехніці. Медкомісія дуже сувора. Наприклад, зір має бути 100 відсотків. Перевіряють, чи схильний до випивки", - розказав він і додав, що найважче під час навчання давалася зупинка поїзда.

"У кінці станції є смугаста рейка – на цій межі має стати перший вагон. Доки п'ятою точкою не відчув рейку, щоразу промахувався. Найскладніше, коли в одного з вагонів гальма відмовляють. Тоді 30 тонн продовжують штовхати потяг", - зазначив Синяков.

"Найбільше випробування для машиніста за його словами — це падіння пасажира на колії. У мене таке було один раз. 1996 рік, година пік, в'їжджаю на "Майдан Незалежності", швидкість 60 кілометрів на годину. І тут із платформи падає пасажир. Одразу смикаю на себе важелі гальм. Зупинився за 15 сантиметрів від нього, обійшлося. Якось напарнику на рейки кинулася дівчина. Стрибнула прямо з платформи, він нічого зробити не встиг. Приїхав із маршруту, вийшов і каже: "Хріново мені, друзі. Хріново". Коли таке стається, машиністу тиждень відпустки дають. Жертви потім сняться", - зауважив машиніст.

Жінки машиністами столичного метрополітену не працюють.

"Розказували, що колись машиністом у Київському метро працювала жінка. Зараз їх у машиністи не беруть. Місячні, вагітності… Не жіноча це професія", - пояснив Синяков.

Прочитати за що на машиністів пишуть скарги та про інші деталі професії можна у журналі "Країна" № 30 (83) за 22 липня 2011 року.

 

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

 

Зараз ви читаєте новину «Машиністам метро дають відпустку після падіння пасажира на колії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі