середа, 02 березня 2016 20:30

Березень контрольний місяць для прийняття рішень по мобілізації - Турчинов

Березень контрольний місяць для прийняття рішень по мобілізації - Турчинов
Фото: www.ednist.info

В березні буде принято рішення про нову хвилю мобілізації, але у випадку достатньої кількості контрактників, терміни можуть перенести.

Про це повідомив секретар РНБО України Олександр Турчинов в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

Для того щоб посилити професійну складову в армії, не дивлячись на всі економічні проблеми, українська влада пішла на значне збільшення оборонного бюджету в 2016 році.

"Мінімум 7 тис. (7 тис грн зарплати - ІФ) - це контрактник, який потрапляє на позицію рядового солдата. Це той мінімум, який в ЗСУ і Нацгвардії повинні отримувати ті, хто підписує контракт. А ті, хто служить в зоні проведення АТО , хто бере участь в бойових діях, повинні отримувати ще й додаткові надбавки ", - сказав Турчинов.

Саме такі кроки, на думку Турчинова, привели до того, що різко збільшилася кількість бажаючих підписати контракт.

"У нас березень є контрольним місяцем для прийняття рішення по мобілізації. Якщо ми побачимо, що зростання числа контрактників відбувається в достатній мірі щоб забезпечити на необхідному рівні чисельність нашої армії, то ми будемо не поспішати з мобілізацією і тримати її як резерв на випадок активізації агресії з боку РФ ", - пояснив секретар РНБО.

Нагадаємо, у Генштабі зробили нову заяву щодо мобілізації.

Зараз ви читаєте новину «Березень контрольний місяць для прийняття рішень по мобілізації - Турчинов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі