середа, 10 червня 2020 15:35

Марш рівності цього року відбудеться в новому форматі

Марш рівності цього року відбудеться в новому форматі
Гостями заходів стануть прайд-активісти, квір-діячі, представники ЛГБТ+ субспільнот. Фото: unsplash.com

Марш рівності в Києві відбудеться 21 червня. Однак у зв'язку з карантином захід уперше в історії українського прайд-руху пройде в онлайн-форматі.

Цього ж дня також відбудеться великий медіа-марафон союзників і союзниць ЛГБТ+, повідомляють організатори.

Замість освітнього Прайд Тижня програму заходів розширили до Прайд Місяця, таким чином збільшивши кількість заходів, які передуватимуть Маршу Рівності. Протягом місяця, з 6 червня, щосуботи та щонеділі в соцмережах транслюватимуть серію онлайн-івентів про ЛГБТ+ і прайд-рух в Україні й у світі. Подивитися їх можна на YouTube-каналі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЛГБТ-активісти і ВІЛ-позитивні об'єднались у яскравій фотосесії

Гостями заходів стануть прайд-активісти, квір-діячі, представники ЛГБТ+ субспільнот та союзники, які поділяють цінності свободи та рівності.

"Теми подій розроблено на основі запиту нашої ЛГБТ+ спільноти - починаючи від історії прайд-руху, продовжуючи темою камінг-ауту, завершуючи квір-вечірками, включаючи багато чого важливого для видимості та боротьби за права навіть в умовах карантину", - сказано в повідомленні.

27 червня Київ Прайд приєднається до Всесвітнього онлайн-івенту Global Pride 2020, який об'єднує всі прайди світу.

Депутати на сесії Рівненської міської ради проголосували за те, щоб заборонити проведення маршів представників ЛГБТ-спільнот.

Зараз ви читаєте новину «Марш рівності цього року відбудеться в новому форматі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі