вівторок, 16 жовтня 2007 13:52

Майбутній президент США може вивести Росію з "великої політики"

 Кандидати у президенти США сходяться в одному: Росію слід позбавити активної ролі у світовій політиці, або, хоча б "обмежити спілкування" з нею.

Найрадикальнішим з американських сенаторів-кандидатів виявився Джон Маккейн. Представник Республіканської партії бажає "покарати Москву за відступ від політичних свобод". Нам потрібний новий західний підхід до цієї реваншистської Росії", – йдеться у статті Маккейна, опублікованій у журналі Foreign Affairs у понеділок.

Сенатор штату Арізона 71-річний Маккейн, який часто виступає з критикою на адресу президента РФ Володимира Путіна, вважає, що група країн G8 знову повинна стати "клубом провідних ринкових демократій: вона має включити Бразилію і Індію, але виключити Росію". "Сьогодні у Росії ми спостерігаємо зникнення політичних свобод; керівництво, де домінує угрупування колишніх офіцерів розвідки; прагнення познущатися над демократичними сусідами, таким як Грузія; і спроби маніпулювати європейською залежністю від російської нафти і газу", – пише Маккейн.

Кандидат від Демократичної партії, сенатор Хіларі Клінтон не така радикальна у своїх заявах. На її думку, Сполученим Штатам слід "вибірково підходити" до спільного з Росією вирішення важливих міжнародних питань, що мають "велике національне значення" для Америки, передає ІТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Майбутній президент США може вивести Росію з "великої політики"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі