вівторок, 01 листопада 2011 15:31

Львівську міську раду "захопили" бійці Української Галицької армії
9

Фото: Фото: Євген БОРІСОВ

1 листопада 2011 року у Львові біля міської ради стоїть почесна варта з бійців Української Галицької армії. Поруч бронемашина, гармата та старовинна польова кухня на якій гріється вода для чаю. Хлопці у формі бійців роздають перехожим листівки, в яких розповідається історія створення Західноукраїнської Народної Республіки.

- 1 листопада 1918 року, - розповів Любомир Горбач, 38 років, голова громадської організації Товариство пошуку жертв війни "Пам'ять", - мешканці Львова, прокинувшись, вирушили до місць праці й побачили незвичайну картину: біля міської ратуші стояли вояки, які були одягнені, як вояки Австро-Угорського війська, але на них були синьо-жовті стрічки, що символізували українську націю. На міській вежі вперше майорів український прапор.

- Сьогодні "захоплення" почалося о восьмій ранку і буде продовжуватись до сімнадцятої години, - сказав Максим Свідрук, один з учасників реконструкції. - Метою усього дійства є нагадування людям історії свого міста, адже Львів був столицею ЗУНР.

Товариство пошуку жертв війни "Пам'ять" утворилося 2005 року і спершу займалось лише пошуком незахоронених солдат. Пізніше до організації долучилися військові реконструктори. З того часу "Пам'ять" займається також реконструкцією військових подій на території Львова та області.

Зараз ви читаєте новину «Львівську міську раду "захопили" бійці Української Галицької армії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі