субота, 31 березня 2012 17:09

Львів'яни закликали вішати тих, хто отруює тварин
12

Фото: Фото: Євген Борісов

Сьогодні о 12:00 у Львові біля пам'ятника Івану Франкові зібралося понад сотні людей на марш захисту безпритульних тварин під назвою "fair play" (Чесна гра). Марш ініціювала німецька організація "Aktion Fair Play".

На дворі було 5 градусів тепла, з самого ранку падав дощ. Проте понад сотню людей різного віку спільно з кількома десятками своїх улюбленців прийшли на подію. У руках люди тримали багато плакатів та транспарантів із закликами зупинити вбивства тварин заради футболу.

"Чи готовий ти померти заради футболу? А вони помирають!", "Я не винен, що став бездомним...", "Ми сподіваємось на чесну гру", "Вбив тварину – вб'єш людину", – "говорили" плакати.

"Ви всі знаєте, що по всій Україні масово помирають тварини у страшних муках через отруєння", - почала організатор акцію.

"А ми повішаємо тих, хто їх отруює", - вигукнув із натовпу старший чоловік із вусами.

ФОТОРЕПОРТАЖ: У Донецьку зоозахисники влаштували марш проти Євро-2012

"Від цієї отрути страждають і домашні тварини і діти, - продовжила організатор акції. – Також тварин розстрілюють і спалюють живцем. Працівники ЖЕКів розповідають, що їх змушують труїти тварин. Сьогодні увесь світ вийшов на підтримку українських тварин. Понад півсотні міст у різних країнах світу сьогодні вимагають гуманного ставлення до українських тварин!".

В марші взяли участь представники німецького консульства у Львові.

О 12:20 натовп вибудувався у колону та рушив до міської ради. Вони пройшли вулицями Січових стрільців, Гнатюка, Беринди і зупинилися під стінами міської ради.

"Офіційно акцію організувало "Західно-українське товариство захисту тварин", - розповіла волонтер 27-річна Наталя. – Ми за те, щоб популяція тварин контролювалася. Але виключно гуманними методами. Це мають бути притулки, стерилізація, кастрація і з часом популяція тварин зменшиться нормальними методами. Будь-який садизм і жорстокість неприйнятні при цьому".

Колону супроводжував автомобіль ДАІ і кілька піших міліціонерів.

"Мені шкода тварин, яких вбивають негуманними методами, - розповів 33-річний Дмитро, який прийшов на акцію із собакою. – Я був у Європі і там немає тварин на вулицях. Але я сумніваюся, що їх як у нас відстрілювали і травили отрутою. У мене пес може підібрати щось на вулиці і з'їсти, за цим не услідкуєш на всі 100%".

Дорогою люди викрикували гасла: "Вбивство тварин – ганьба України!", "Жорстокості – ні , притулкам так!", "Садистам тюрма – тваринам життя!" та інші.

Біля міської ради відбулося віче, де кожен бажаючий міг сказати слово.

"Два тижні тому у кількох країнах Європи пікетували українські посольства через вбивства тварин, - розповів один з учасників маршу. – Влада виділила 30 мільйонів на притулки для тварин, але нічого з тими грошима не роблять. Це все через Євро-2012 вбивають тварин. Готують місто, країну до прийому гостей. Так от вимагаймо, щоб притулки побудували ще до Євро, а в іншому разі ми маємо через міжнародні організації закликати до бойкоту цього шоу вибудуваного на крові!".

Багато людей розповідали, як отруїлися їхні домашні тварини.

Організатори зібрали підписи людей під вимогами до влади ратифікувати Європейську конвенцію захисту домашніх тварин, створити закон, який би забороняв вбивства безпритульних тварин та іншими.

Подібні акції сьогодні відбулися у Німеччині, Австрії. Італії, Угорщині, США, Голландії, Хорватії, Греції, Франції, Іспанії, Швейцарії, Іспанії, Швейцарії, Росії, Австралії, Білорусії, Польщі.

Зараз ви читаєте новину «Львів'яни закликали вішати тих, хто отруює тварин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

75

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі