вівторок, 29 січня 2013 15:36

Львівські студенти вийшли на протест у білих халатах
11

Фото: Фото: Павло Паламарчук

Три сотні студентів національного університету ветеринарної медицини ім. С. З. Гжицького пройшлися маршем протесту проти приєднання їх вузу до аграрного університету. Останній  знаходиться в селі Дубляни, недалеко від Львова. Попереду ішли дві дівчини із іконами Божої Матері. За ними несли національні, червоно-чорні та прапори "Автономного опору". В руках студенти несли плакати із закликами не об'єднувати два виші. Вони вигукували: "Ні об'єднанню!", "Слава Україні — смерть ворогам!". На багатьох студентах були білі лікарські халати.

"Чиновники думають, що ми дурні і нічого не розуміємо, що відбувається, - розповів студент Андрій Мудрий. - Нам розказують, що об'єднання вузів ніяк не вплине на студентів. Зміниться тільки керівництво. Ректор там, проректор. Але насправді за рік-два всіх студентів переселять в Дубляни. Якісь чиновники захотіли заграбастати собі будівлі нашого університету. Адже вони знаходяться неподалік центру міста. Крім того заберуть приставку ім. С. З. Гжицького. А це вже просто велике неподобство. Бо це велика людина, яка заслуговує на те, щоб її іменем називався університет."

Ближче до завершення мітингу студенти спільно прочитали молитву. Потім викрикували: "Вимагаємо відповіді!". В такий спосіб вони намагалися привернути увагу голови ЛОДА Михайла Костюка. Адже він так і не відповів на лист студентів із проханням підтримати їх. Без відповіді на аналогічний лист студенти залишилися і від президента. Єдиним, хто підтримав та відповів на лист протестуючих, був голова Львівської облради.

Студенти пообіцяли, що якщо їх вимоги не будуть задоволені, то з мітингами вони поїдуть до Києва.

 

Зараз ви читаєте новину «Львівські студенти вийшли на протест у білих халатах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі