понеділок, 04 жовтня 2010 10:59

Лужков дав перше інтерв"ю після звільнення

Лужков дав перше інтерв"ю після звільнення

Екс-мер Москви Юрій Лужков не знає конкретних причин свого звільнення і має намір створити новий громадський рух. Таку заяву Лужков зробив в інтерв"ю журналу The New Times - першому після відставки з посади мера Москви.

В інтерв"ю, яке в цілому тривало близько трьох годин, Лужков прокоментував свою відставку, заявивши, що його звільнення пов"язане з прийдешніми в Росії парламентськими і президентськими виборами.

"Звичайно. Це питання політики. Це питання виборів 2011-2012 років", - сказав Лужков.

Екс-мер наголосив, що рішення його звільнення з посади не пов"язано ні з конфліктними ситуаціями в селищі "Речник", ні з транспортним колапсом на Ленінградському шосе, ні з наслідками лісових пожеж, ні з бізнесом його дружини.

Він відзначив, що в адміністрації президента РФ і в уряді РФ йому не пояснили конкретних причин його звільнення.

"Жодна людина ні з Кремля, ні з Білого дому не пояснила, у чому проблема, яка передбачала всі ці подальші події", - сказав екс-мер Москви. "Жоден крім неназваного джерела в Кремлі", - підкреслив він.

Екс-мер Москви також розповів, чому не стане заперечувати свою відставку в суді - він не вірить, що Верховний суд прийме рішення, яке буде входити в протиріччя з указом президента.

Жорстко висловився колишній мер і на адресу "Єдиної Росії", назвавши її партією-служницею, "якою часто нехтують і якій часто дають неправильні доручення".

Юрій Лужков також спростував інформацію ряду ЗМІ про те, що йому пропонували посади голови Ради Федерації і керівника "Олімпстроя" в обмін на добровільну відставку.

Він також сказав, що не має наміру залишати Росію. "Ми тут народилися, ми москвичі, - сказав Лужков. - Ми з Оленою (Олена Батуріна - дружина Лужкова) прийняли рішення, що діти наші повинні бути росіянами".

Щодо планів на майбутнє, колишній голова російської столиці заявив, що має намір продовжити свою політичну діяльність. Він сформує власний політичний рух, що сприяє виробленню демократичних законів. Своїми однодумцями, на яких він може покластися, Лужков бачить інтелігенцію і пенсіонерів.

Нагадаємо, 28 вересня президент РФ Дмитро Мєдвєдєв підписав указ, яким відправив Лужкова, який керував Москвою більше 18 років, у відставку "у зв"язку з втратою довіри".

За матеріалами NewsRu, РБК.

Зараз ви читаєте новину «Лужков дав перше інтерв"ю після звільнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі