субота, 13 липня 2024 20:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Лукашенко заявив про ліквідацію напруги на кордоні з Україною

Лукашенко заявив про ліквідацію напруги на кордоні з Україною
Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що напруженість на кордоні з Україною нібито ліквідовано. Фото: ТАСС

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що напруженість на кордоні з Україною нібито ліквідовано.

Тому він наказав відвести білоруські війська. Про це повідомляє білоруське державне агентство BELTA.

У суботу Лукашенко прибув на нараду у район неподалік від українського кордону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Буданов прокоментував мобілізацію 300 тисяч росіян та загрозу нападу з півночі

Він заявив, що напруженість на кордоні з Україною ліквідовано нібито після значної ескалації обстановки деякий час тому, на що білоруська сторона "змушена була реагувати".

Після нашої певної роботи українці свої збройні сили і додаткові війська, які вони перекинули до нашого кордону, від кордону відвели і взагалі вивели із зони білорусько-українського кордону... Зараз у нас ускладнень ніяких немає з українцями, і я сподіваюся, що і не буде", - заявив він.

Лукашенко доручив відвести війська на південних кордонах у місця постійної дислокації.

"Не повинно бути жодних зайвих заходів", - сказав він.

У суботу, 6 липня, на аеродромі "Барановичі" в Білорусі вперше в історії приземлився великий транспортний літак з Китаю, на борту якого були й військові.

У міноборони країни наголошують, що вони разом з білоруською армією візьмуть участь у спільному антитерористичному тренуванні з 8 по 19 липня.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко заявив про ліквідацію напруги на кордоні з Україною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі