пʼятниця, 03 квітня 2015 06:41

Лукашенко вирішив оподаткувати утриманців

Лукашенко вирішив оподаткувати утриманців
Фото: gloss.ua

Президент Білорусі Олександр Лукашенко запровадив податок для дармоїдів, що передбачає сплату близько 245 доларів раз на півроку.

Відповідний декрет №3 "Про попередження соціального утриманства" він підписав 2 квітня, передають "Подробности".

Декретом передбачається стягнення податку з громадян, які не брали участь у фінансуванні державних витрат або брали участь у такому фінансуванні менше 183 календарних днів. За несплату передбачається штраф.

Звільняються від сплати збору недієздатні, інваліди, особи, молодші 18 років, жінки, які досягли віку 55 років, чоловіки - 60 років.

Лукашенко вважає такий закон нормальною, цивілізованою нормою, коли податки повинні платити всі. При цьому він пояснив, кого вважає дармоїдами.

"Йдеться про неплатників податків. Це дармоїди, які нічого не роблять, не працюють, а, можливо, є "клієнтами" МВС, здійснюючи ті чи інші правопорушення. Це й ті, які під парканом валяються п'яні, і ті, які забули, що руки і ноги у них для того, щоб прийти на роботу і щось зробити, заплативши податки державі", - пояснив глава Білорусі.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко вирішив оподаткувати утриманців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі