вівторок, 24 липня 2007 18:25

Лондонська біржа пообіцяла роздати акціонерам мільярд доларів

Лондонська фондова біржа опублікувала звернення до акціонерів, в якому пообіцяла повернути їм засоби, які залишаться від поглинання італійського конкурента, Borsa Italiana. Загальна сума повернення може досягти 500 мільйонів фунтів стерлінгів і буде виплачена акціями самої біржі.

350 мільйонів фунтів стерлінгів було зарезервовано для тих акціонерів, які захочуть отримати в результаті операції гроші, а не акції. Проте в LSE вважають, що ця сума залишиться недоторканою. До цих засобів додадуть 96 мільйонів фунтів стерлінгів, які залишилися від минулої програми викупу акцій. Отримані кошти акціонери, зокрема, зможуть витратити на викуп паперів самої LSE.

Лондонська біржа домовилася з італійською про злиття 23 червня 2007 року. Сума операції склала 1,63 мільярда євро. Передбачалося, що після злиття буде створена об"єднана компанія вартістю в 5,8 мільярда євро. Проте пізніше за допеміссию акції LSE, яка була одним з кроків операції заблокувала, побоюючись розмиття своєї 30-процентної частки в Лондонській біржі, американська Nasdaq, повідомляє Reuters.

Зараз ви читаєте новину «Лондонська біржа пообіцяла роздати акціонерам мільярд доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі