пʼятниця, 03 серпня 2007 16:10

Лондон розповів Росії про підозрюваного у замаху на Березовського

МЗС Великобританії передав в посольство РФ в Лондоні інформацію про людину, яка була затримана за підозрою в замаху на підприємця Бориса Березовського.

У разі затримання громадянина іноземної держави на британській землі, британський уряд повідомляє про це відповідне посольство. Інформація з цієї нагоди була передана в посольство Росії в Лондоні.

Російській діпміссії факсом були передані основні відомості про підозрюваного: його ім"я і дата народження, а також інформація про те, в чому конкретно його підозрюють, і дані про поліцейську ділянку, в якій він утримувався під вартою.

26 липня МЗС Росії звернувся до британських властей з проханням дати офіційні роз"яснення з приводу повідомлень, що з"явилися в британській пресі 18 липня, про якогось росіянина, який був арештований в Лондоні за підозрою в замаху на Березовського.

Британські спецслужби стверджують, що 16 червня в аеропорт Хитроу рейсом з Москви прибув передбачуваний вбивця Березовського - чоловік "російського походження". Через п"ять днів, 21 червня, він був арештований, оскільки намагався купити пістолет. Саме вбивство він нібито готував в готелі Hilton, де кілер збирався призначити зустріч Березовському.

Два дні затриманого допитували, але для притягнення його до суду доказів, як наголошувалося, виявилося недостатньо. Віза невдалого вбивці була анулювана, його посадили на рейс ка Москви і заборонили відвідувати Великобританію протягом десяти років, повідомляє РІА Новини.

Зараз ви читаєте новину «Лондон розповів Росії про підозрюваного у замаху на Березовського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі