вівторок, 19 жовтня 2021 15:35

Лікарі попередили про небезпечне ускладнення Covid-19
3

У Львові медики за тиждень ампутували кінцівки трьом пацієнтам із коронавірусом
Фото: facebook.com/КНП "8-а міська клінічна лікарня м. Львова"
У Львові медики за тиждень ампутували кінцівки трьом пацієнтам із коронавірусом
У Львові медики за тиждень ампутували кінцівки трьом пацієнтам із коронавірусом

У Львові медики за тиждень ампутували кінцівки трьом пацієнтам із коронавірусом.

Це сталось через ускладнення в інфікованих - виникли тромбози, повідомили у КНП "8-а міська клінічна лікарня м.Львова".

Хворі потрапили у Covid-відділення лікарні із тяжким перебігом хвороби. Згодом до коронавірусу додались ще й симптоми тромбозу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Штам Delta вражає молодь: що треба знати про новий коронавірус

"Covid-19 викликає тромбування дрібних і більших судин у різних ділянках тіла. Найчастіше потерпають легені, адже вірус викликає агрегацію дрібних клітин крові, що призводить до мікротромбування. Траплялися такі випадки, коли пацієнти почували себе добре, а клінічна картина на КТ показує масштабне ураження легень, або навіть навпаки, пацієнту важко дихати, а на КТ не видно змін. Після легень найчастіше тромби утворюються у кишківнику та нижніх кінцівках", - йдеться у повідомленні.

Фахівці наголошують, що тромбоз трапляється не тільки в розпалі хвороби, але й після повного одужання. У зоні ризику ті, які хворіють на діабет, генералізований атеросклероз, а також пацієнти із зайвою вагою чи курці.

Коронавірус може призвести до розвитку синдрому Гієна-Барре та інших аутоімунних захворювань. У разі важкого перебігу хвороби можливі параліч дихальних і краніальних м'язів.

Дослідники з Бірмінгемського університету вивчили дані пацієнтів, які хворілиу важкій та легкій формах на Covid-19. У хворих з важкою формою фіксували оніміння кінцівок, м'язову слабкість і головний біль, а також проблеми з координацією.

Зараз ви читаєте новину «Лікарі попередили про небезпечне ускладнення Covid-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі