понеділок, 02 листопада 2009 14:38

Лідерів мафіозного клану "взяли", коли вони спали

Лідерів мафіозного клану "взяли", коли вони спали
Будучи кілька разів засуджений судом до довічного ув"язнення, Паскуале Руссо протягом 16 років переховувався від правосуддя

В Італії заарештовано ватажки неаполітанської мафіозного угрупування "каморра" брати Паскуале, Сальваторе та Карміні Руссо. У політичних колах їх затримання розцінили як велику перемогу правоохоронних органів у боротьбі з мафією. Проте рядові італійці у зв"язку з арештами вважають за краще дотримуватися закону омерти - загального мовчання, як і раніше, побоюючись мафії та не надто довіряючи захисту з боку держави.

62-річний Паскуале Руссо і його молодший брат Карміні були заарештовані в неділю вранці на півдні Італії в передмісті Неаполя Авеліно. Карабінери спецпідрозділу по боротьбі з організованою злочинністю нагрянули у непримітний сарай, в якому лідери могутнього клану мирно спали, тому не змогли надати правоохоронцям ніякого опору.

Примітно, що поряд з Паскуале Руссо лежали пістолет Beretta калібру 9 мм, перука й книжка відомого італійського журналіста Джіджі ді Фіоре "Каморра", присвячена італійській мафії.

Паскуале Руссо протягом 16 років переховувався

Внесений до списку десяти найнебезпечніших злочинців Італії Паскуале Руссо вважається одним з ватажків каморри - злочинного угруповання, що контролює південну область Кампанія, столицею якої є Неаполь. На його рахунку - численні вбивства та інші злочини, пов"язані з мафіозною діяльністю. Будучи кілька разів засуджений судом до довічного ув"язнення, Паскуале Руссо протягом 16 років переховувався від правосуддя.

А в суботу в околицях Неаполя поліція схопила ще одного з ватажків сімейного мафіозного клану, середнього брата 51-річного Сальваторе Руссо, який був внесений до списку 30 найнебезпечніших злочинців і розшукувався з 1995 року.

Таким чином, карабінерам спецпідрозділу по боротьбі з організованою злочинністю вдалося одним ударом обезголовити злочинний клан.

Арешт босів мафії вітали багато італійських політиків. "Ми домоглися надзвичайного успіху в боротьбі з каморрою", - висловив задоволення діями своїх підлеглих міністр внутрішніх справ Італії Роберто Мароні. "Це ще одна перемога держави над організованою злочинністю", - каже за ним спікер сенату Ренато Скіфані.

За матеріалом: Коммерсант

Зараз ви читаєте новину «Лідерів мафіозного клану "взяли", коли вони спали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі