четвер, 29 березня 2007 17:28

Лесбіянки-мусульманки вперше провели конференцію (ФОТО)

28 березня, не дивлячись на протистояння з боку ісламістів, в Хайфі пройшла перша конференція арабок нетрадиційної сексуальної орієнтації. Ініціаторами проведення такої незвичайної для Близького Сходу акції стала організація "Асват – палестинські лесбіянки".

На конференції обговорювалася величезна кількість проблем, з якими стикаються арабки-лесбіянки. Зокрема, йшлося про трибічну їх дискримінацію: як жінок, як лесбіянок і як палестинок в Ізраїлі. На порядку денному стояли питання про те, як може арабська жінка відкрито зізнатися в своїх сексуальних уподобаннях, як об"єднати зусилля в боротьбі за права всіх палестинських жінок нетрадиційної сексуальної орієнтації і так далі.

За останні два тижні повідомлення про заплановану конференцію викликали шквал обурень з боку ісламізму. Учора ввечері представники релігійних ісламських рухів влаштували мітинг протесту навпроти "Аудіторіума" Хайфи, в якому проходила конференція.

В цілях орони порядку і дотримання безпеки учасниць конференції вхід в "Аудіторіум" був заборонений представникам преси.

Організація "Асват – палестинські лесбіянки" була заснована п"ять років тому, вона об"єднує всього 85 жінок, більшість з яких – мусульманки, що проживають в Палестинській автономії.

Зрозуміло, відкрито заявити про свої сексуальні уподобання може лише незначний відсоток арабок. Відносини між лесбіянками ("сихак") в ісламі вважаються великим гріхом, "зіна". Арабське слово "зіна" означає перелюбство. У різних мусульманських країнах лесбіянок чекають різні покарання, від суспільного засудження до публічного биття батогами та страти, повідомляє Newsru.
Зараз ви читаєте новину «Лесбіянки-мусульманки вперше провели конференцію (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі