середа, 10 жовтня 2012 00:39

Лелеці Журавушці найбільше смакує "Докторська" ковбаса
12

Фото: Фото: Аріна Кантоністова

До посту ДАІ Немирівського району на  Вінниччині прибився молодий лелека. Птах прожив біля міліціонерів два тижні. 8 жовтня його передали на зимування до  села Ільківка Вінницького району. Буде жити у спеціальному вольєрі місцевого центру захисників довкілля "Явір".

"Назвали його Журавушкою. Звідки взявся лелека, ніхто не знає. Де ночував, також. Він лише приходив так би мовити, допомагав патрулювати дорогу.  Весь час біля нас знаходився. Талісман такий.  Кожен день, як годинник, приходить о 7-8 ранку. І до вечора. Ми вже переживати почали, бо холоди йдуть. А він, через те, що не літає, не зміг із своєю сім'єю податися на Південь. Почали шукати людей, які б його прийняли на зимування", - розповів інспектор Державтоінспекції Немирівського району Віталій Марущак.

Лелеку полюбили усі учасники дорожнього руху. З ним фотографувалися, підгодовували. Хто хлібом, хто печивом.

"Та він цього не їсть. Найбільше любить м'ясне. Спочатку біля магазину зі свіжими курчатами ходив. Але його звідти прогнав собака, який там вже забив територію. Він до нас почав підходити. Я його пригощала вареною ковбасою. Найбільше полюбив "Докторську" за 48,25. Їв з рук. Дуже акуратно. Жодного разу не поранив своїм дзьобом", - додала продавщиця магазину Зінаїда.

Працівники центру "Явір", коли дізналися про Журавушку, подумали, що то їхній лелека, який зник три тижні тому.

"Наприкінці серпня нам принесли лелеку. Не міг літати через вивихнуте крило. Ми його навчили. І у вересні він полетів. А тут чуємо, що біля Немирова оселився. Приїхали по нього. На перший погляд, то дійсно був наш лелека. Але, коли  з ветеринаром його оглянули, то зрозуміли: це не наш. У Журавушки крила підрізані. Ймовірно, коли він був маленький, то випав з гнізда. Його підібрали люди. Щоб від них не полетів, обрізали крила. Те, що він жив в господарстві, немає навіть сумнівів. Він, навіть, пір'я чухає, як качка. Будемо сподіватися, що пір'я на крилах у нього все ж таки відросте, і він наступної осені зможе полетіти на Південь, як усі нормальні лелеки", - розповіли у центрі "Явір".

Зараз ви читаєте новину «Лелеці Журавушці найбільше смакує "Докторська" ковбаса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі