субота, 10 квітня 2021 01:35

Легалізація медканабісу не допоможе онкохворим українцям - журналістка

Легалізація медканабісу не допоможе онкохворим українцям - журналістка
В Україні дозволили деякі ліки з екстрактом марихуани. Фото: socportal.info

Постанова Кабінету міністрів про легалізацію препаратів із канабісом у медичних цілях, не до кінця вирішила цю проблему в Україні. Оскільки їхня вартість досить висока.

"Ми з вами стикаємося з питанням, коли ці препарати... ціна яких досить дорога (це від 2055 і від 640 доларів відповідно) є недоступними широкому колу українців", – пояснила журналістка Яніна Соколова в ефірі "Свободи слова Савіка Шустера".

Йдеться, зокрема, про Набілон - приймається, щоб усунути наслідки хіміотерапії. А також Набіксімолс, який знімає м'язові спазми. Його приймають під час розсіяного склерозу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні частково легалізували марихуану

Соколова додала, що в європейських країнах електронні сигарети з канабісом, які застосовують при онкології, коштують 25-30 доларів. Вони також дають мінімум побічних ефектів.

В Україні дозволили використовувати в медичних цілях деякі лікарські препарати на основі канабісу.

Обіг психотропних речовин Дронабінол, Набілон (синтетичний канабіноїд, який імітує дію ТГК (тетрагідроканабінол – головний психоактивний компонент канабісу) та Набіксімолс (стандартизований екстракт канабісу з однаковим вмістом ТГК та канабідіолу) допускається лише у формі лікарських засобів або у формі субстанцій.

Зараз ви читаєте новину «Легалізація медканабісу не допоможе онкохворим українцям - журналістка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі