вівторок, 26 січня 2016 13:50

Лавров зробив категоричну заяву щодо повернення Криму

Лавров зробив категоричну заяву щодо повернення Криму
Фото: Новое Время

Сергій Лавров заявив, що Росія переговорів про повернення Криму не веде.

За словами глави МЗС РФ, Крим є територією Росії і повертати Україні нічого, - пише Інтерфакс-Україна.

"Нам нічого повертати, ніяких переговорів про повернення Криму ми ні з ким не ведемо, Крим є територією Російської Федерації в повній відповідності з волевиявленням народів Криму", - сказав Лавров на прес-конференції за підсумками 2015 року.

Як зазначає видання, після анексії Криму російський міністр побачив розширення перспектив і прав народів півострова.

"Включаючи тих, хто не мав ніяких прав при українській владі і хто отримав права, включаючи державну мову, коли Крим повернувся (був анексований - Ред.) в Росію, провівши референдум", - заявив він.

Глава МЗС РФ також зазначив, що Москві нібито "вже почали пропонувати нове перезавантаження" в обмін на виконання Мінських домовленостей.

Нагадуємо, 20 січня на економічному форумі в Давосі глава Мінфіну України Наталія Яресько заявила, що Київ планує активізувати вирішення питання Криму і створити форум для початку діалогу про повернення півострова. Планується, що до його складу увійдуть Україна, РФ, Євросоюз і США.

Зараз ви читаєте новину «Лавров зробив категоричну заяву щодо повернення Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі