вівторок, 16 лютого 2010 11:58

Квитки на фільм Слабошпицького в Берліні розкупили за 5 днів

Квитки на фільм Слабошпицького в Берліні розкупили за 5 днів

13 і 15 лютого в залі берлінського кінотеатру "Сінемакс" показали 11-хвилинну стрічку українського режисера 35-річного Мирослава Слабошпицького "Глухота". Квитки на показ розкупили за 5 днів. Картина змагається за головний приз 60-ого кінофестивалю "Берлінале".

"Глухота" - це не лише соціальна драма з життя вихованців інтернату для глухонімих, а справжнє кіно в чистому вигляді, - каже 36-річний французький художник П"єр Куде. Він одним з перших відвідав показ "Глухоти". За квиток заплатив 20 євро. - Кіно без слів - справжнє мистецтво. Емоції передаються через жести й міміку, а сам фільм стає зрозумілим і без титрів. У картині навіть музики немає. Але вона й не потрібна. Сюжет доступний, картини виразні - фільм дуже гарний. Потрібно в усіх стрічках знайти таку "золоту середину", коли він подобається журі й глядачам. Пан режисер знайшов. Тому в нього всі шанси перемогти".

Слабошпицький другий рік поспіль представляє Україну на цьому конкурсі. 2009 року привозив короткометражну стрічку "Діагноз". Цього року сподівається перемогти.

"Перемога - це те, за чим я приїхав на "Берлінале", - каже він. - Але я не знаю, чи виправдаються мої сподівання. Загалом показ пройшов вдало. Глядачам сподобалось, а "відбірники" вітали мене з гарним фільмом. Казали, що наступного року чекають від мене повного метру".

Переможців у конкурсі короткого метру назвуть ввечері 16 лютого. За "Золотого Ведмедя" змагатимуться 25 стрічок, які відібрали з 2600 фільмів. Режисер кращого короткометражного кіно отримає 20 тис. євро.

Зараз ви читаєте новину «Квитки на фільм Слабошпицького в Берліні розкупили за 5 днів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі