середа, 13 січня 2010 17:27

Український фільм "Глухота" побореться за гран-прі Берлінського фестивалю

Український фільм "Глухота" побореться за гран-прі Берлінського фестивалю

Короткометражний фільм українського режисера Мирослава Слабошпицького "Глухота" відібраний до конкурсної програми престижного Міжнародного кінофестивалю "Берлінале".

Він буде боротися за головну нагороду кінофесту - "Золотого Ведмедя". 11-хвилинна соціальна драма присвячена одному епізоду з життя вихованців інтернату для глухонімих.

Як повідомляє офіційний сайт "Берлінале", учасники конкурсу короткометражних робіт були відібрані з 2600 претендентів. В остаточний список увійшли 25 фільмів з 15 країн світу.

До складу журі, яке визначатиме кращі роботи в даній номінації, входять по одному представнику від Бразилії, Німеччини та Польщі. Нагородження переможців в категорії "Berlinale Shorts" відбудеться 16 лютого.

Ювілейний 60-й Міжнародний кінофестиваль "Берлінале" відбудеться 11-21 лютого 2010 року.

Нагадаємо, минулого року на головну нагороду "Берлінале" у конкурсі короткометражних фільмів був представлений фільм Слабошпицького "Діагноз", який розповідає про трагічні долі трьох представників вуличної молоді.

До цього останнім українським фільмом на конкурсі був короткометражний анімаційний фільм Степана Коваля "Йшов трамвай 9-й номер" (53-й "Берлінале"), тоді українська короткометражка відвоювала "Срібного Ведмедя".

ЛІГА

Зараз ви читаєте новину «Український фільм "Глухота" побореться за гран-прі Берлінського фестивалю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі