четвер, 10 вересня 2020 21:13

КСУ перейшов до закритої частини засідання у справі щодо конституційності НАБУ

КСУ перейшов до закритої частини засідання у справі щодо конституційності НАБУ
Ліквідація антикорупційних органів в Україні призведе до внутрішньополітичних змін та викличе гостру міжнародно-правову реакцію - Веніславський. Фото: Reuters

Конституційний суд України у справі щодо конституційності окремих положень закону "Про Національне антикорупційне бюро України" перейшов до закритої частини пленарного засідання для ухвалення рішення.

Про це повідомляє пресслужба КСУ.

"Після визнання Великою палатою Суду дослідження матеріалів справи на відкритій частині пленарного засідання завершеним Суд перейшов до закритої частини пленарного засідання для ухвалення Рішення", - сказано в повідомленні.

Як зазначається, на думку авторів клопотання, підпорядкування Національного бюро Президентові України є проявом безпосереднього втручання в систему органів виконавчої влади, що може призвести до поступової та завуальованої зміни балансу влади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КСУ відмовився розглядати закони про статус Донбасу та амністію бойовиків

"Обсяг та межі повноважень Президента України визначаються виключно Конституцією України і не можуть бути розширені законом або іншими нормативними актами в поданні. Водночас, народні депутати України стверджують, що оспорювані норми Закону не відповідають принципу самостійності органів законодавчої та виконавчої влади у здійсненні покладених на них повноважень як фундаментальної основи конституційного ладу в країні та порушують основи правового порядку в Україні", - йдеться в повідомленні.

Також суддя-доповідач повідомив, що судом направлено звернення щодо висловлення позиції стосовно питань, порушених у конституційному поданні, Президентові України, Голові Верховної Ради України, Генеральному прокуророві, Прем'єр-міністрові України та комітетам ВРУ з питань антикорупційної політики, правової політики, правоохоронної діяльності.

Представник Президента України у Конституційному Суді Федір Веніславський повідомив, що ліквідація антикорупційних органів в Україні призведе до внутрішньополітичних змін та викличе гостру міжнародно-правову реакцію.

У Міністерстві охорони здоров'я відреагували на рішення КСУ про неконституційність деяких обмежень у країні під час карантину. Рішення не стосується МОЗ.

Зараз ви читаєте новину «КСУ перейшов до закритої частини засідання у справі щодо конституційності НАБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі