неділя, 18 травня 2014 17:02

Кримські татари отримають земельні ділянки на Херсонщині

Кримські татари отримають земельні ділянки на Херсонщині
Фото:infoline.ks.ua

В Херсонській області для кримських татар, які проживають в області і переселенців з Криму, виділили 18 тисяч земельних ділянок для будівництва житла, ведення особистих селянських і фермерських господарств, садівництва.

Про це повідомив голова Херсонської облдержадміністрації Юрій Одарченко під час траурного мітингу, який відбувся в смт Новоолексіївка Генічеського району з нагоди 70-ї річниці депортації кримськотатарського народу.

Одарченко зазначив: "Крим є і буде частиною України, рідною землею корінного народу - кримських татар. Держава не залишить їх напризволяще. Херсонщина також допомагає людям, які зазнають утисків від агресора. Нами визначені землі, які безкоштовно і за спрощеною процедурою можуть отримати представники кримськотатарської спільноти, - як переселенці  з Кримського півострова, так і мешканці Херсонщини. Сьогодні ми знайшли близько 18 тисяч земельних ділянок у різних районах Херсонської області. Виділили понад 9 тисяч гектарів землі".

Наразі  у Херсонській області проживає понад 10 тисяч кримських татар, з них близько 8 тисяч - у Генічеському районі.

Зараз ви читаєте новину «Кримські татари отримають земельні ділянки на Херсонщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі