середа, 23 березня 2022 00:07

"Кров дітей на вашій совісті" - європейські журналісти емоційно звернулись до російських ЗМІ

"Кров дітей на вашій совісті" -  європейські журналісти емоційно звернулись до російських ЗМІ
Журналісти ЄС радять російським колегам відмовитись від подальшої пропаганди політики Кремля. Фото: dw.com

Низка журналістів ЄС звернулися до російських медіа із закликом не підтримувати агресію Кремля.

Про це повідомляють у Facebook.

"На вас - працівниках російських ЗМІ лежить пряма відповідальність за розв'язану путінським режимом чергову війну. Ви довгі роки ігнорували важливий постулат журналістики – перевірку інформації. Ви транслювали брехню з Кремля і ще розганяли її градус, влаштовуючи псевдообговорення, при цьому не допускаючи жодного інакодумства по суті", - йдеться у зверненні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бачить увесь світ: іноземні журналісти продовжують показувати жахіття війни

Журналісти ЄС наголошують, що медіа РФ брехали росіянам щодо вторгнення російських військ до Грузії 2008-го. А також незаконний "референдум" у Криму у 2014-му, а тепер розповсюджують брехню про нацистів в Україні.
"Маячня і словоблуддя не завжди адекватних провладних спікерів видавалися вами за істину в останній інстанції. Тепер же кров дітей і людей похилого віку України, скалічені долі одурманених російських солдатів - і на вашому совісті", - додали журналісти.

Радять російським журналістам відмовтись від подальшої пропаганди, інакше згодом вони можуть потрапити під кримінальну відповідальність за підтримку дій злочинної влади.

З російських державних телеканалів масово звільняються співробітники. Причиною є "офіційне" висвітлення російської агресії проти України.

У березні заблокували два канали головного пропагандиста Кремля - Володимира Соловйова. "Soloviev LIVE" і "Вечір з Володимиром Соловйовим" на YouTube більше не працюють.

Зараз ви читаєте новину «"Кров дітей на вашій совісті" - європейські журналісти емоційно звернулись до російських ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі