субота, 17 березня 2007 17:55

Кримські татари перекриватимуть трасу Ялта-Сімферополь щосуботи

Сьогодні вранці кримські татари - учасники так званих "полян протесту" тимчасово (з 10.30 до 12-ї) перекрили трасу Ялта-Сімферополь у районі села Перевальне-1. Про це повідомив кримськотатарський активіст Руслан Карімов. За його словами, акцію провели, оскільки учасники "полян протесту" вважають, що влада Криму не вирішує земельне питання.

Він повідомив, що кримські татари перекриватимуть трасу Ялта-Сімферополь до 28 квітня щосуботи з 10 і до 14-ї години.

За інформацією Карімова, впродовж усієї акції кримські татари з Євпаторії, Алушти, Ялти, Сімферополя, Сімферопольського району АРК і ряду інших регіонів автономії стояли вздовж траси з транспарантами з вимогою вирішити земельне питання, а також влаштовували короткочасне (по 5-10 хвилин) перекриття траси - ходили по пішохідному переходу і роздавали водіям автомобілів, які зупинилися, листівки, в яких йшлося про невирішеність земельного питання в Криму.

- Люди ходили по пішохідному переходу, роздавали листівки, потім рух (транспорту) знову був, - повідомив Карімов.

Сьогодні в Криму під самозахопленнями перебуває близько 1,3 тис. га землі (найбільше самозахоплень у Сімферополі і Сімферопольському районі). У "полянах протесту" беруть участь до 16 тис. осіб, з них, за даними Рескомзему АРК, 14 тис. - кримські татари, передає УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Кримські татари перекриватимуть трасу Ялта-Сімферополь щосуботи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі