вівторок, 16 лютого 2021 23:49

Криклій анонсував будівництво нового аеропорту в Дніпрі

Криклій анонсував будівництво нового аеропорту в Дніпрі
Аеропорт у Дніпрі будуватимуть три роки. Фото: 34.ua

Мінінфраструктури уклало договір з генеральним підрядником на будівництво нового аеродрому у Дніпрі. В аукціоні взяли участь сім компаній, зокрема дві іноземні.

"За результатами відкритої процедури сума контракту склала 3,95 млрд грн. Це на 30% менше очікуваної вартості у 5,7 млрд грн", повідомив очільник міністерства Владислав Криклій.

На новому летовищі планують побудувати злітно-посадкову смугу завдовжки 3,2 км. Вона буде оснащена сучасними системами навігації, метеорологічним і світлосигнальним обладнанням, що дозволить приймати повітряні судна кодової букви "Е", у тому числі Boeing-777.

До завершення нового комплексу буде безперебійно працювати нинішній аеропорт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Молю Бога, щоби не відродили знищений Коломойським "Дніпро" – мер Філатов

"Будівельні роботи термінального комплексу, які здійснює "НС-Дніпро" (представник групи DCH) вже розпочалися", — анонсував очільник Мінінфраструктури.

Він нагадав, що у держбюджеті на цей рік передбачено 1,4 млрд грн, які необхідні для будівельних робіт. Всього будівництво триватиме близько 3 років.

Раніше мер міста Борис Філатов сказав, що проєкт будівництва в аеропорту влада закриває. Криклій такі висловлювання назвав "дезінформацією та спекуляцією перед місцевими виборами".

Зараз ви читаєте новину «Криклій анонсував будівництво нового аеропорту в Дніпрі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі