четвер, 06 жовтня 2022 20:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Кремль назвав "суб'єктами РФ" анексовані території України

Кремль назвав "суб'єктами РФ" анексовані території України
Президент РФ Володимир Путін наказав включити до конституції окуповані території. Фото: eastnews.ua

У Росії опублікували конституцію, в яку включили окуповані українські території.

У статті 65 російської конституції до переліку суб'єктів РФ "включили" чотири українські області, йдеться на офіційному порталі правової інформації РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін визначився з куратором для анексованих територій України

"Межі областей визначатимуться їхніми кордонами, які існували на день їх "утворення" та "прийняття" до РФ", – йдеться у документі.

Це може означати, що Путін хоче захопити й ті землі, які не контролює. Щодо ОРДЛО вказано, що вони "входять" до Росії у "кордонах" 2014 року.

З 23 до 27 вересня Росія незаконно провела на окупованих територіях України "референдуми" про приєднання до складу Росії. Вони відбувалися під контролем озброєних російських військових, які супроводжували членів "виборчих комісій" під час псевдоголосування як у приватних помешканнях, так і на дільницях.

30 вересня Володимир Путін оголосив про анексію чотирьох українських областей. 4 жовтня російська Дума одноголосно "ратифікувала" незаконну анексію Донецької, Луганської, Запорізької і Херсонської областей. Ідеться про фіктивні договори "про прийняття до складу Росії".

30 вересня Володимир Зеленський повідомив про вступ України до НАТО в прискореному режимі. Також сказав, що Київ готовий розглянути можливість переговорів із президентом Росії, але вже не з Путіним. Це фактично стало відповіддю України на оголошення Путіним анексії.

Якщо російська армія покине всю територію України, включно з Кримом, переговори можуть відновитися, заявили в Офісі президента.

Зараз ви читаєте новину «Кремль назвав "суб'єктами РФ" анексовані території України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі