середа, 14 вересня 2022 15:00

Країну заливатимуть дощі, але тепло не відступить

Країну заливатимуть дощі, але тепло не відступить
У Києві завтра буде хмарно, волого, йтиме дощ. Фото: pixabay.com

15 вересня обіцяє бути дощовим. Опади очікуються від невеликих до помірних у більшості областей України, лише в південній частині буде переважно сухо і навіть сонячно.

Температура повітря завтра на півдні нагадає про літо, там передбачається +22...26°С, повідомила синоптикиня Наталка Діденко у Facebook. Тепло буде на сході країни та в Чернівецькій області, +18...23°С.

"Середина вересня завтра. Не забувайте про тумани! Окрім сезонної романтичної краси вони погіршують видимість і водіям можуть суттєво ускладнювати рух, особливо у нічні та ранкові години", – ідеться в повідомленні.

На решті території очікується протягом дня +15...19°С.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Частину України охоплять дощі: оновлений прогноз на середу

У Києві завтра буде хмарно, волого, йтиме дощ. Максимальна температура повітря коливатиметься поблизу +16°С.

"Сьогодні, за церковним календарем, розпочинається новий рік (колись 1 вересня), новоліття, час оновлення та надій на хороше! Українці готові відзначати: картоплю викопали, врожай зібрали, ворогів активно погнали. З воєнними та тиловими успіхами – у новий рік", – додала Діденко.

2 вересня до Києва завітала метеорологічна осінь. Вона розпочалася на два тижні раніше за кліматичну норму.

В Україні перша половина осені очікується теплою і посушливою. Вересень – перший місяць метеорологічної осені, упродовж якого відбувається поступовий перехід від літніх до осінніх процесів. Очікується, що цьогоріч упродовж вересня, особливо в його першій половині, на значній території країни ще зберігатиметься літня погода.

Зараз ви читаєте новину «Країну заливатимуть дощі, але тепло не відступить». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі