середа, 13 січня 2010 14:01

Козаки запобігли захопленню храму Московського патріархату

Козаки запобігли захопленню храму Московського патріархату

Група козаків запобігла четвертій спробі прихильників Української православної церкви Київського патріархату захопити Покровський храм в селі Мусоровці Тернопільської області України.

Інцидент стався на різдвяні свята. Весь цей час церкву охороняв караул, що складається з представників декількох козачих організацій.

Православні Тернопільської області мають намір створити свою козачу общину, щоб захищати храми від розкольників, повідомляє в середу офіційний сайт Української православної церкви.

Попередня спроба захоплення храму була зроблена 3 січня. Тоді під кінець літургії близько 100 чоловік почали бити молотом і зубилом вхідні двері у присутності міліції і представниць сільради. Розбивши засув і замок, але не зумівши увійти до храму, нальотчики спробували проникнути всередину через бічні двері за допомогою сокири і п"ятиметрової дерев"яної колоди.

Першу спробу аналогічного, силового, захоплення храму в селі Мусоровці прихильники "Київського патріархату" зробили в середині листопада. За два тижні була зроблена друга: тоді, за словами архієпископа Тернопільського і Кременецького Сергія, глава сільради особисто розбив молотком замки на вхідних церковних дверях, а бійці "Беркута" застосовували силові методи відносно віруючих, даючи можливість прихильникам "Київського патріархату" проникнути в церкву. Проте всі три попередні спроби захоплення церкви виявилися невдалими.

В УПЦ КП не коментують цю інформацію.

За матеріалом Интерфакс-Украина

Зараз ви читаєте новину «Козаки запобігли захопленню храму Московського патріархату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі