неділя, 25 липня 2010 20:04

Козаки - характерники ходили один по одному і штрикали у живіт ножами
29

Фото: Фото: Тарас Подолян/Gazeta.ua

У селі Літочки під Києвом відбувся 2-й Міжнародний Фестиваль слов'янських бойових мистецтв "Перунів полк". Його провели серед поля. У центрі встановили дерев'яну стутею Перуну.

П'ятеро чоловіків, одягнених у вишиванки і шаровари піднімаються на сцену. Підскакують, намагаються затриматися у повітря на кілька секунд.

"Козак - характерник на Січі міг на хвилину повиснути у повітрі. Деякі з них уміли літати. Їх називали відьмаками і чаклунами. Насправді, вони це робили силою думки", - каже киянин Олексій Приблуда.

Олексій має оселедця до плечей. Довгі чорні вуса накручує на палець.

"Мабуть чули про самураїв, йогів, ніндзя та інших неймоворних воїнів-медитаторів. Не дмайте, що такі були тільки у Китаї, Індії та Японії. На Україні такого добра вистачало.

Козаки - характерники могли проходити крізь стіни, їх не брали кулі, вони не мерзли узимку, ходили босими по снігу; могли годинами сидіти під водою і не дихати", - говорить Олексій.

Каже, слово "характерник" походить від сильного характеру, міцної волі, що могла зрушити гори. Під час змагань переодягнені у козаків чоловіки ходять один по одному, топчуться по склу, піднімають дерев'яні булави і 50-кілограмові гирі, штрикають один одного ножами.

Фестиваль проводять удруге. Цьогоріч його відвідало на півсотні більше людей, ніж торік. Приїхали учасники з 8-ми шкіл слов'янських бойових мистецтв України з Києва, Прилук, Кам'янець-Подільського, Маріуполя.

Почесним гостем фестивалю та експертом з богатирських ігор запрошено Василя Вірастюка – володаря титулу "Найсильніша людина планети" 2004 та 2007 років.

Зараз ви читаєте новину «Козаки - характерники ходили один по одному і штрикали у живіт ножами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі