вівторок, 28 квітня 2020 22:35

Корупція і бідність – українець розповів про переїзд до Камбоджі
8

В Камбоджі усі питання вирішують з допомогою хабарів — тюрми, наркотики, поліція, документи. Варто лише знайти кому потрібно занести гроші. Про це Gazeta.ua розповідає киянин Андрій Ягодзинський, який переїхав у камбоджійське місто Сієм Ріп.

"Я стикався із корупцією, коли відкривав річну бізнес-візу. Це єдиний варіант легально жити в країні. Довгострокових туристичних віз на рік чи посвідок на проживання немає. Спочатку документ коштував 280 доларів і 20 доларів за послуги, щоб довго не чекати. Зараз для візи ввели обов'язкові документи. Це лист від роботодавця та "ворк перміт" - дозвіл на роботу, куди входить медичний огляд. Якщо робити документи самому, це займе понад місяць. Крім того доведеться влаштовуватися на офіційну роботу. Тому платив 300 доларів за дозвіл і ще 150 доларів за лист від роботодавця".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українка розповіла, скільки заробляла на полуниці у Фінляндії

Обрав Камбожу, бо туди найпростіше потрапити. Після прильоту ставлять штамп, який дозволяє жити в крані місяць. Це коштувало 35 доларів. Потім візу потрібно продовжити. Із одягу взяв лише шорти та шльопанці. Каже, що країні цілий рік літо, тож з речей більше нічого не потрібно. Розрахував, що на місяць на проживання в країні потрібно мінімум $500.

"Із собою взяв гроші на чотири місяці. Це час який потрібен на знайомство з країною. Знайти житло тут можна за два- три дні. Роботу теж знайшов швидко. Cпочатку навчав російської мови місцевих гідів. Ця послуга досить популярна, бо за екскурсії російською чи українською плятять більше, ніж за англомовні. Перекладав програму двома мовами та вчив їх правильно вимовляти слова", - каже чоловік.

Андрій Ягодзинський переїхав до Камбоджі і став туристичним гідом
Фото: Андрій Ягодзинськи
Андрій Ягодзинський переїхав до Камбоджі і став туристичним гідом
Андрій Ягодзинський переїхав до Камбоджі і став туристичним гідом
Андрій Ягодзинський переїхав до Камбоджі і став туристичним гідом
Андрій Ягодзинський переїхав до Камбоджі і став туристичним гідом

Через рік Андрій Ягодзинський зареєструвався сайтах для гідів та почав вести екскурсії української, російською і англійською мовою.

"Відпрацював три сезони. Паралельно займався дзен психологією, проводив онлайн консультації. Зараз - це моя основна робота", - додає він.

Киянка Євгенія Кокорева розповіла, як переїхала у Торонто в Канаді та знайшла роботу.

Зараз ви читаєте новину «Корупція і бідність – українець розповів про переїзд до Камбоджі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі