середа, 05 грудня 2007 13:56

Королю Таїланду на 80-річчя подарували стадіон (ФОТО)

Сьогодні в Таїланді національне свято - 80-річчя короля Пуміпона Адульядета (Рама IX). До цього головного свята готувалася вся країна.

За традицією, монарх вітав своїх піданних з балкона тронного залу Чакрі Маху Прасат. На церемонію зібралися тисячі жителів зі всіх куточків країни. Власті призвали людей надіти жовті футболки, що символізує пошану до монарха. Під час загальної аудієнції присутні на площі хором заспівають пісню "Батько землі". Цю барвисту церемонію в прямому телеефірі транслюють на 176 країн світу.

День народження короля святкується у всіх храмах. Одне з центральних богослужінь відбудеться в столичному храмі Смарагдового Будди.

Щоб виразити пошану улюбленому монархові, таїландці закривають всі магазини, бари та розважальні заклади. "В середу національне свято, і всі бари, центри розваг і масажні кабінети будуть закриті. Секс і алкоголь цього дня заборонені, і за цим строго стежать", - заявив портьє в одному з публічних будинків Ратана.

На центральній площі міста Корат представлена своєрідна виставка фотографій короля Пуміпона, починаючи з його дитинства і закінчуючи нинішніми днями. Як подарунок на день народження в місті, населення якого налічує всього 150 тисяч чоловік, був побудований стадіон вартістю $ 65 млн.

Фото Reuters

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Королю Таїланду на 80-річчя подарували стадіон (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі