четвер, 28 липня 2022 14:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Контрнаступ ЗСУ: в США назвали ризики для України

Контрнаступ ЗСУ: в США назвали ризики для України
Київ не має резервів живої сили та техніки, щоб почати великий наступ. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Великомасштабний наступ Збройних сил України може перетворитися на "м'ясорубку", оскільки Київ не має резервів живої сили та техніки.

Водночас зволікання дасть Кремлю час відновити власні сили, заявив експосадовець Пентагону, старший науковий співробітник CNAS Кріс Догерті в інтерв'ю "Радіо Азаттик".

"Це конфлікт величезного масштабу в другій за величиною країні Європи. Гадаю, Україні буде важко утримувати позиції на всіх фронтах, які діють на півночі, сході та півдні, водночас збираючи достатньо сил для початку контрнаступу. Тому з боку НАТО звучить заклик почекати, можливо, до весни 2023 року, коли Київ справді зможе накопичити достатньо сил", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін воюватиме в Україні до останнього росіянина – Жданов

Проблема тут криється в тому, що час працює на обидві сторони, тож до 2023 року Росія теж зможе відновити частину своєї наступальної та оборонної сили.

"В українців є побоювання, і не безпідставні, що рівень їхньої підтримки на той час може ослабнути, тому вони відчувають, що треба починати діяти якнайшвидше", – додав Догерті.

Російським окупантам вистачить сил провести лише дві наступальні операції на сході України. А саме: наступ на Сіверськ та спробу штурмувати Бахмут.

Ці операції були зосереджені на наступі на Сіверськ Донецької області, в напрямку з Верхньокам'янки й Білогорівки, і в Бахмутському напрямку з районів Новолуганського і Вуглегірської ТЕЦ, з моменту закінчення оперативної паузи 16 липня.

Зараз ви читаєте новину «Контрнаступ ЗСУ: в США назвали ризики для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі