четвер, 27 вересня 2007 18:15

Конгрес США покарає Росію за співпрацю з Іраном

Палата представників США схвалила у вівторок законопроект, що посилює санкції проти Ірану і забороняє Білому дому будь-яку співпрацю з країнами, які сприяють Ірану в ядерній сфері.

Законопроект, запропонований конгресменом-демократом від штату Каліфорнію Томом Лантосом, був схвалений переважною більшістю голосів - 397 "за" і 16 "проти".

За словами представника Демократичної партії Джейн Харман, даний документ ставить майбутню співпрацю США в ядерній області з Росією в залежність від припинення останньою своїх зв"язків з Іраном. Росія вже тривалий час веде будівництво АЕС в іранському Бушері.

На думку Лантоса, в ідеалі санкції проти країн, що співпрацюють з Іраном, повинні застосовуватися по лінії ООН, проте США можуть піти на односторонні заходи.

Тим часом в законопроекті міститься обмовка про те, що заборона не розповсюджується на вже існуючі угоди по співпраці в ядерній області, що діють на момент вступу законопроекту до сили.

У документ також включено положення про те, що президент США має повноваження накласти арешт на всі активи організацій і осіб, які "сприяють або надають фінансову, матеріальну або технологічну підтримку Корпусу вартових ісламської революції", який внесений Сполученими Штатами в список зарубіжних терористичних організацій, повідомляє АР.

Зараз ви читаєте новину «Конгрес США покарає Росію за співпрацю з Іраном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі