понеділок, 01 червня 2009 13:15

Концерн "General Motors" стане банкрутом сьогодні

Концерн "General Motors" стане банкрутом сьогодні

Сьогодні настає день "X" для концерну GeneralMotors, котрий ще недавно був найбільшим автовиробником у світі. Очікується, що сьогодні Президент США Барак Обама оголосить про банкрутство компанії; також запланована прес-конференція президента і керівника GM Фріца Хендерсона (FritzHenderson).

Після оголошенні GeneralMotors банкрутом, адміністрація Барака Обами планує "влити" в автоконцерн ще 30,1 млрд. доларів, що дасть державі 60% частку в реорганізованому GM, передає Carpark. Ще 9,5 млрд. доларів готовий вкласти уряд Канади, з розрахунку на отримання 12% акцій нової компанії.

До останніх днів Вашингтон сподівався, що банкрутству GeneralMotors вдасться запобігти. Уряд США, що раніше надав компанії позику в 20 мільярдів доларів, запропонував GeneralMotors провести структурну перебудову. Простіше кажучи, компанія повинна зменшити свої розміри, закрити десятки заводів, різко скоротити витрати на робочу силу і домовитися з кредиторами.

Профспілка погодилася піти і на скорочення штатів, і на зменшення зарплат і пільг. Але було поставлено умову - заручитися згодою більшості кредиторів. Їм компанія заборгувала 27 мільярдів доларів. Кредитори - крупні банки та багаті інвестори - погоджувалися пробачити борги, але натомість вимагали більше половини всіх цінних паперів GeneralMotors. Уряд же пропонував їм не більше 10 відсотків. Отже, домовитися з кредиторами не вдалося.

Fundmarket.com.ua, Обозреватель

Зараз ви читаєте новину «Концерн "General Motors" стане банкрутом сьогодні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі