вівторок, 24 березня 2009 11:08

Араби купують "Крайслер"

Араби купують "Крайслер"
Арабський інвестор з Абу-Дабі платить 1,95 млрд євро ($ 2.65 млрд), щоб викупити 9,1% акцій німецького автовиробника Daimler, і стає найбільшим акціонером на момент серйозної світової кризи в автопромисловості.

Інвестиційна компанія Aabar Investments з Перської затоки є філією Міжнародної нафтової інвестиційної компанії (IPIC) з часткою у державної власності. Крім своїх основних енергетичних інтересів, Aabar диверсифікувала інвестиції в інші сектори, такі як нерухомість, фінансові послуги та інфраструктурні проекти.

Це не перший випадок, коли Daimler - флагман марки Mercedes Benz - приваблює арабських інвесторів. Другим за обсягами власником акцій Daimler є держава Кувейт, чия ставка скоротиться до 7%.

Інвестиції Aabar нададуть імпульс автомобільній промисловості Німеччини, в той час, як Opel, дочірня компанія General Motors, просить урядової допомоги в Берліні.

Компанія Daimler продала більшу частину своїх акцій Chrysler в 2007 році, але усіма силами бореться з падінням світового попиту на свої шикарні автомобілі. Чисті прибутки компанії за минулий рік впали на 65% до 1,41 млрд євро, повідомляє DeutscheWelle.

Переклад Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Араби купують "Крайслер"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі